Riquesa natural

Zones d’interès natural

L’entorn de Deltebre t’ofereix un ampli territori natural per descobrir.

RIQUESA NATURALDesembocadura

desembocadura

Rius, llacunes, platges i dunes amb vegetació i salobrar… La desembocadura comprèn diversos ambients naturals que podràs observar amb una vista panoràmica des del mirador Zigurat. També podràs observar diferents tipus d’aus, com ara ànecs, ardeids, gavines, xatracs, limícoles i corbs marins. A la zona de la desembocadura s’hi troben El Garxal, l’Illa de Sant Antoni i l’Illa de Buda, tres espais naturals protegits de gran importància. 

asterisc_okEl Garxal

garxal

Conjunt de petits illots i llacunes modelats pel vent i el mar, tot envoltat per ecosistemes variats de zones dunars, canyissars i salobrars. El Garxal acull una rica i variada flora i fauna, com ara una gran varietat d’aus aquàtiques, que podràs apreciar des dels dos aguaits, un d’ells adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. 

asterisc_okPasseig del Riu

pont

Des del mirador Molí dels Mirons podràs gaudir d’una magnífica panoràmica del riu Ebre i l’Illa de Gràcia. La seva ubicació a l’entrada del municipi, per Jesús i Maria, és el punt d’inici del carril bici, que segueix el passeig fluvial fins al final del poble, amb un total de 6 km, passant per punts emblemàtics del municipi, com ara el pont Lo Passador, que uneix les comarques del Baix Ebre i el Montsià, des de l’any 2010, en una infraestructura que convida a l’observació del riu des d’una altra perspectiva: per sobre del mateix. 

asterisc_okMuntell de les Verges

verges

Duna de 4 m d’alçada que es converteix en el punt més alt del Delta. Està situada al marge esquerre del riu, molt a prop de la desembocadura. La seva panoràmica permet veure l’Illa de Buda i l’Illa de Sant Antoni. Coronant la duna hi ha un monument dedicat a les marededéus relacionades amb el trajecte del riu Ebre des del seu naixement a Cantàbria, amb la marededéu de Montesclaros, fins a la seva desembocadura al Delta de l’Ebre, amb la marededéu de l’Assumpció. 

asterisc_okPunta del Fangar

fangar

És l’únic desert de Catalunya. Una península que s’endinsa al mar per la banda nord de la desembocadura i que destaca per la bellesa dels diferents ambients naturals que engloba. 410 ha de dunes mòbils i fixes, sorrals, platja i badia, que es converteixen en zona de refugi, nidificació i alimentació d’espècies d’ocells aquàtics migratoris, com ara els xatracs i les gavines, a més d’acollir també vivers de marisc a la part interior de la badia. En els dies de forta insolació, podràs veure miratges, el que juntament amb la immensitat i bellesa del paratge, li confereixen un caràcter especial. 

asterisc_okBassa del Canal Vell

canalvell

És la llacuna més gran de l’hemidelta esquerre, espai de gran riquesa faunística on es refugien o nidifiquen diferents tipus d’aus, entre les quals destaquen ànecs, polles d’aigua, ardeids, rapinyaires, a més de la possibilitat de veure flamencs.