La revolució dels paladars

De totes les activitats que pots viure a Deltebre, una de les més gratificants és degustar la seva gastronomia. Deixa’t emportar pels fogons de la cuina local, que et provocaran un cabal de sensacions gràcies a la fusió entre les receptes més tradicionals i les seves variacions més modernes. Activaràs tres dels teus sentits alhora: vista, olfacte i gust esclataran de plaer en tastar les delicioses creacions a base de productes de la terra, d’excel·lent qualitat i tot maridat amb un gran vi de la zona.

asterisc_okRESTAURANTS

Els nostres cuiners t’estan esperant amb els fogons encesos perquè degustis una cuina plena de sabor i de contrastos. Més informació.

LA REVOLUCIÓ DELS PALADARSJORNADES GASTRONÒMIQUES

L’arròs és un dels nostres ingredients estrella, però no l’únic. Deltebre pot presumir d’una àmplia i variada oferta de productes frescos de gran qualitat. De fet, la cuina local es potencia durant tot l’any amb diversos esdeveniments, com ara Mescla o les diverses jornades gastronòmiques.

Mescla és la Mostra de Gastronomia de les Terres de l’Ebre, celebrat a l’espai EbreTerra Centre d’Inspiració Turística, on es programa un ampli ventall d’activitats al voltant de la gastronomia i el paisatge de les Terres de l’Ebre. A Mescla podràs entrar en contacte amb els productes, paisatges i l’oferta turística del Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Més informació.

Durant tot l’any, la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (Fecotur) organitza diverses jornades gastronòmiques on podràs degustar els productes locals gràcies a una gran varietat de menús i tapes en els nostres restaurants. A més, en moltes d’aquestes jornades també s’organitzen sortejos. Alguns d’aquests esdeveniments són: Jornades Gastronòmiques de l’anguila (abril); Jornada del musclo (juliol); Jornades Gastronòmiques de l’arròs (setembre); i Jornades Gastronòmiques de l’ànec (novembre). Més informació.

asterisc_okDEGUSTACIONS

Tens dues formes de provar un dels productes més destacats de la zona, el marisc. Pots seure a taula en un restaurant, on et cuinaran múltiples i delicioses receptes de marisc. O bé pots anar mar endins per provar-lo al mateix viver. Relaxa els sentits amb una petita escapada en vaixell a la Badia del Fangar, camí cap a les muscleres, on podràs assaborir el marisc al mateix lloc on es cria. Musclos, ostres i llagostins del Delta del mar al plat. Més informació.

asterisc_okMUSEU DE L’ARRÒS

Després de veure els arrossars, no tens curiositat per saber una mica més sobre aquest producte? Al Museu de l’Arròs del Molí de Rafelet, l’únic amb un molí de fusta en funcionament a tot el Delta de l’Ebre, podràs realitzar una visita guiada al molí de fusta i veure demostracions del procés d’elaboració artesanal de l’arròs. El Molí de Rafelet elabora arròs ecològic, certificat amb el segell del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Més informació.

asterisc_okAGROBOTIGUES

Si has provat els productes locals, no voldràs marxar sense emportar-te’n alguns per poder cuinar-los a casa.

5/5 (1)

Si us plau, valora l’experiència