Birdwatching al Delta de l’Ebre

T’agradaria fer birdwatching al Delta de l’Ebre? Aquí trobaràs un petit paradís, ja que s’han identificat fins a 343 espècies diferents! Quantes series capaç d’identificar?

L’observació d’aus és una de les activitats més practicades a Deltebre. No cal ser un expert, però sí que és important tenir uns bons binocles i molta curiositat per aprendre, a poc a poc, a identificar als diferents ocells. Podràs veure espècies com el martinet blanc, el cames llargues, el capó reial… i l’estrella del Parc Natural del Delta de l’Ebre, el flamenc.

asterisc_okABANS DE COMENÇAR

puntQuan?

Les millors èpoques de l’any per a l’observació d’aus són la primavera i la tardor, quan millora la climatologia i els arrossars s’omplen d’aigua. I les millors hores són al matí i al capvespre.

OBSERVACIÓ D'AUSQuè necessito?

Per fer birdwatching no és necessari que tinguis un permís, però sigues responsable i respecta les zones restringides, ja que són espais d’hibernació i/o nidificació. Si vols observar aus, no t’oblidis els prismàtics. I si tens una guia d’ocells, millor encara!

puntConsells pràctics

asterisc_okJORNADES, CICLES I CURSOS

Per la seva riquesa faunística, especialment quant a aus, diverses entitats de la zona organitzen jornades, cicles i cursos al voltant de l’ornitologia, com ara l’Associació Ornitològica de les Terres de l’Ebre Picampall o l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre. A més, durant el Dia Mundial dels Ocells (sempre se celebra el primer cap de setmana d’octubre) tens l’oportunitat de visitar el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge i pujar al mirador de la llacuna del Canal Vell.

asterisc_okON OBSERVAR AUS?

Pots fer birdwatching al Delta de l’Ebre des de gairebé qualsevol zona de l’entorn, encara que et recomanem que ho facis des dels miradors ubicats a les zones d’interès naturalL’observació d’aus és una activitat molt entretinguda, ideal per fer sol o en companyia de la família o els amics. Tens diferents opcions per realitzar aquesta activitat. Pots anar per lliure o pots realitzar una sortida ornitològica programada, amb activitats que organitzen l’Associació Ornitològica de les Terres de l’Ebre Picampall o l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

4.03/5 (30)

Si us plau, valora l’experiència