Què fer a Deltebre en 24 h?

Què fer a Deltebre en 24 h?

Només tens un dia lliure i no saps què veure i què fer a Deltebre en 24 h? No pateixis! Tots hem passat per aquesta situació. Per això, fent ús dels anys d’experiència, et plantegem una proposta concentrada amb algunes de les millors experiències que sí o sí has de viure si vens a visitar-nos.

El primer que has de saber…

Potser ja ho sabies, però per si de cas, Deltebre està ubicat al cor del Parc Natural del Delta de l’Ebre. El primer que et cridarà l’atenció d’aquest indret és la seva infinita planura, però és que el Delta són 320 km2 de superfície plana, per això, una de les formes més tradicionals i típiques de transport és la bicicleta.

Depenent de l’època de l’any en què vinguis, veuràs un paisatge molt diferent. Això és perquè som una terra de colors definida pel cicle de l’arròs. Així que veuràs blaus si vens a la primavera, verds si vens a l’estiu, grocs al final de l’estiu i marrons a l’hivern.

També has de saber que la seva gent té tanta personalitat com el territori. De seguida t’acolliran i et sentiràs com si fossis part d’una gran família. Finalment, ens agradaria que sabessis que som una destinació sostenible, o com està ara de moda dir, eco-friendly. Estem segurs que ens ajudaràs a preservar aquest patrimoni natural seguint sempre les indicacions i recomanacions.

Si vols conèixer una mica més sobre la nostra història, el Delta de l’Ebre i les Terres de l’Ebre, vindràs totalment preparat per endinsar-te al 100% en aquesta experiència.

Comencem!

10 h: Visita a l’Ecomuseu

Començarem el nostre itinerari visitant l’Ecomuseu – Centre d’Informació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, on farem una visita per conèixer una mica més el Delta. Aquí aprendrem sobre el seu origen, la seva història, arquitectura, festes i tradicions, etc. A més, és perfecte per aconseguir els mapes que necessitem i perquè ens orientin sobre com arribar a les principals zones d’interès que visitarem al llarg del dia.

11.30 h: Punta del Fangar

Després de tenir tota la informació necessària, és hora d’explorar la natura. Anirem directes a visitar un dels llocs més emblemàtics del territori, la Punta del Fangar, on veurem el Far del Fangar, o “La Faroleta”, que és com es coneix entre els habitants de Deltebre. Com a apunt interessant, aquí caminarem per l’únic desert de Catalunya. De fet, és un escenari de pel·lícula, ja que ha sortit en pel·lícules com Sahara i en videoclips d’U2 i de grups locals.

I com és un desert, és molt recomanable que porteu aigua i aneu protegits del Sol. Si el temps acompanya, l’entorn és perfecte per banyar-se i refrescar-se en una de les platges més boniques de tot el Mediterrani.

14 h: Prepara les papil·les gustatives, perquè és hora de dinar!

Després de la caminada, serà el moment perfecte per assaborir la gastronomia local a qualsevol dels restaurants a Deltebre. Podeu triar pel tipus de menjar que us vingui de gust: arrossos, receptes tradicionals, tapes, entrepans, cuina del món… o també per la gana que tingueu, de manera que podem dinar on estem, anar fins a la desembocadura i nucli de Riumar o tornar a Deltebre.

16 h: Viu lo riu i deixa’t seduir

Una de les parades obligades quan pensis en què fer a Deltebre és veure el riu Ebre. Com tenim poc temps, et donem tres opcions a triar en funció de les teves preferències.

Opció 1: Creuer fluvial fins a la desembocadura de l’Ebre

Opció 2: Passeig en caiac o en una barca tripulada per nosaltres

Opció 3: Barca o creuer a la carta amb qui vulguis, quan vulguis i pel que vulguis

18 h: Un passeig abans de sopar

Per aprofitar els últims rajos de llum, i si encara teniu temps, aprofitarem per fer un petit passeig per la ruta del Garxal, que és una zona del Parc Natural entre la platja de Riumar i la desembocadura del riu. Aquest serà el lloc perfecte per observar les aus de les llacunes des dels aguaits. Podem arribar fins al mirador Zigurat, des d’on gaudirem d’una magnífica vista panoràmica de la desembocadura, les illes de Buda i de Sant Antoni. Ja veureu com d’aquí sortireu carregats d’energia positiva. Això sí, si és estiu, recorda que a partir d’aquesta hora has de portar repel·lent per als mosquits!

20 h: Fem una pausa i relaxem-nos

En acabar el nostre passeig, podem anar a refrescar-nos a algun dels xiringuitos de Riumar o Deltebre. Podràs beure relaxadament mentre observes el mar o el riu, depenent del lloc on vagis. A l’estiu, encara és una bona hora per fer l’última cabussada del dia.

21.30 h: Hora de sopar!

Encara teniu temps? Esperem que sí, perquè estem segurs que ara heu de tenir molta gana. Abans de tornar a casa, podeu passar per un dels restaurants i tornar a delectar-vos amb les receptes i productes locals. A més, estigueu ben atents a l’agenda d’actes de Deltebre, perquè la seva nit també us pot sorprendre amb activitats com ara una òpera en directe al costat del mar o un espectacle de dansa contemporània.

Centre d’Informació del Parc Natural del Delta de l’Ebre – Ecomuseu

  • Horari: de dilluns a diumenge de 10 h a 13 h. Tardes hivern: de 15 h a 17 h. Tardes estiu: de 15 h a 18 h
  • Adreça: C. Dr. Martí Buera, 22. 43580 – Deltebre
  • Durada: visita guiada: 1 h – 1.15 h / visita lliure: 45 min – 1.30 h

Punta del Fangar

  • Arribada en cotxe fins a la platja de la Marquesa
  • Continuar a caminant fins a arribar al Far del Fangar
  • Durada: caminant a un bon ritme, 1.30 h

Al riu

  • Creuer fluvial durada: 45 min si agafem el vaixell davant de l’Illa de Buda / 1.30 h si l’agafem a Deltebre
  • Barca o creuer a la carta: fins a 12 persones

Ruta pel Garxal

  • Extensió: 1,5 km
  • Mirador Zigurat: 7 m d’alçada

Consulta tots els serveis turístics de Deltebre per planificar millor la teva experiència.