Esdeveniments culturals a Deltebre

Els esdeveniments culturals a Deltebre són el complement ideal a la seva riquesa paisatgística. Així que si estàs buscant una combinació entre natura i cultura, Deltebre és el teu lloc. A banda d’un gran patrimoni natural, també podràs gaudir d’una agenda farcida d’activitats culturals durant tot l’any. Arts escèniques, poesia… i molt més!

asterisc_okNIT D’ÒPERA A LA PLATJA

Un dels imprescindibles de l’estiu a Deltebre és la nit d’Òpera a la platja de Riumar. Es tracta d’una experiència molt especial fruit del maridatge entre la remor del mar, la companyia de les estrelles i la passió de l’òpera en directe. Una nit per gaudir d’aquest art escènic tan intens, on la fusió de les paraules, la música i l’entorn natural incomparable transmeten una gran varietat de sensacions.

asterisc_okNITS DE MÚSICA A RIUMAR

T’agraden la bona música, l’aire del mar i les estrelles? Una de les darreres novetats en l’agenda cultural de Deltebre són les Nits de Música a Riumar. Al llarg de l’estiu, podràs gaudir d’algunes nits amenitzades amb la millor selecció musical en directe de jazz, blues, soul, rock&roll clàssic i una nit dedicada a l’òpera. Tot ben a prop del mar, en un ambient molt relaxat a la plaça Europa de Riumar.

asterisc_okFESTIVAL DELTEBRE DANSA

És un dels principals esdeveniments culturals de Deltebre, ja que durant quinze dies a l’estiu, transforma al municipi en l’epicentre de les arts escèniques internacionals. Si t’interessa el món de la dansa i circ contemporanis, podràs experimentar-lo d’una forma totalment activa. Si vols veure actuacions, podràs gaudir d’una programació diària d’espectacles d’avantguarda i de màxima qualitat. Si vols iniciar-te en el món de la dansa i el circ contemporanis, podràs realitzar alguns dels cursos d’iniciació. I si ets un professional del sector de les arts escèniques, tens al teu abast formació d’excel·lència amb professors de prestigi. Viuràs una experiència única, innovadora, multicultural i de qualitat. Més informació.

ESDEVENIMENTS CULTURALSDIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Cada any, amb motiu de la Diada de Catalunya, s’organitzen activitats molt variades durant el mes de setembre: música, esports, trobada de jotes, exposicions itinerants, etc. El 10 de setembre a la nit, té lloc l’acte institucional, seguit d’un concert, que dona el tret de sortida a les activitats que se celebraran posteriorment.

asterisc_okSANT JORDI

La Diada de Sant Jordi és un dels esdeveniments culturals més importants de Catalunya. En honor al Dia del Llibre i de la Rosa, a Deltebre s’organitzen un seguit d’actes i activitats amb la literatura i la música com a protagonistes.

asterisc_okFESTES DE L’ARRÒS

Les Festes de l’Arròs són l’ocasió perfecta per viure de primera mà una de les tradicions de Deltebre a partir de l’escenificació de les diferents feines que realitzaven els nostres avantpassats durant el cicle d’aquest cultiu: La Plantada (al juny) i La Sega (al setembre). Prepara’t per entrar dins de l’arrossar i sentir la sensació tan única d’endinsar-te en el fang. I després, que comenci la festa: jota ballada, dinar popular, teatre, jocs tradicionals…

asterisc_okCONCURS DE FOTOGRAFIA DE LES TERRES DE L’EBRE

Anualment, Deltebre i l’Ametlla de Mar organitzen el Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre, obert a totes les persones interessades en aquest món, siguin aficionades o bé professionals. És un dels concursos amb més consolidació del territori, que permet mostrar la riquesa i varietat dels nostres paisatges, a més d’apostar pel talent dels fotògrafs, els quals poden optar a premis en metàl·lic.

asterisc_okTROBADA DE JOTES

Cada any, després de l’estiu, Deltebre celebra la Trobada de Grups de Ball de Jota, on participen grups de jota de tot el territori. És una trobada plena de música i moviment, on es fa honor a la jota, que cantada, tocada o ballada, és un dels elements més emblemàtics de la música popular i tradicional de Deltebre.

asterisc_okLA PASSIÓ

Moltes de les festivitats tradicionals de Deltebre estan vinculades a la religiositat. Per Setmana Santa, s’hi realitzen representacions de La Passió, veritables posades en escena al carrer, amb més d’un centenar d’intèrprets i tot acompanyat amb música en directe.

4/5 (6)

Si us plau, valora l’experiència