Festes i tradicions de Deltebre

Les festes i tradicions de Deltebre són una de les millors maneres de conèixer el tarannà de la seva gent i la seva història. Són molts els esdeveniments tradicionals que mantenen viu el seu esperit i que et permetran endinsar-te en el nostre patrimoni cultural. Plantaràs arròs, ballaràs jotes, veuràs els bous… Viuràs i compartiràs tota una explosió d’emocions amb la comunitat local.

FESTES I TRADICIONSDELTAFIRA

El 20 de maig de 1977, les pedanies de Jesús i Maria i La Cava se segregaven del municipi de Tortosa, donant lloc al naixement del nou municipi de Deltebre. Per commemorar aquest fet, des de l’any 1980, s’organitza una fira multisectorial al voltant d’aquesta data, així com diferents actes lúdics, culturals i esportius.

asterisc_okFESTES DE L’ARRÒS

Les Festes de l’Arròs són l’ocasió perfecta per viure de primera mà una de les tradicions de Deltebre a partir de l’escenificació de les diferents feines que realitzaven els nostres avantpassats durant el cicle d’aquest cultiu: La Plantada (al juny) i La Sega (al setembre). Prepara’t per entrar dins de l’arrossar i sentir la sensació tan única d’endinsar-te en el fang. I després, que comenci la festa: jota ballada, dinar popular, teatre, jocs tradicionals…

asterisc_okFESTES MAJORS I POPULARS

A l’estiu, el municipi celebra les seves festes majors i populars: Festes Majors de Deltebre, Festes Majors del Club Deportiu La Cava, Sant Joan, Festes del Barracot, Festes de Sant Ramon i Festes de Sant Miquel. Cada any, s’organitzen una multitud d’esdeveniments per a tota la família: actes culturals i religiosos, cercaviles, concursos, activitats infantils, bou embolat i capllaçat, orquestra, balls…

asterisc_okTROBADA DE JOTES

Cada any, després de l’estiu, Deltebre celebra la Trobada de Grups de Ball de Jota, on participen grups de jota de tot el territori. És una trobada plena de música i moviment, on es fa honor a la jota, que cantada, tocada o ballada, és un dels elements més emblemàtics de la música popular i tradicional de Deltebre.

asterisc_okLA PASSIÓ

Moltes de les festivitats tradicionals de Deltebre estan vinculades a la religiositat. Per Setmana Santa, s’hi realitzen representacions de La Passió, veritables posades en escena al carrer, amb més d’un centenar d’intèrprets i tot acompanyat amb música en directe.

asterisc_okCARNAVAL A DELTEBRE

Aquesta festivitat s’ha convertit en la més espectacular de tot el Delta. L’èxit de participació ha transformat la Rua de Carnaval de Deltebre en la joia de la corona, on arriben a participar més de 1.300 persones i una vintena de comparses. Durant tot un cap de setmana al febrer, el municipi s’omple de color per celebrar dos dies plens d’activitats. A més, els participants poden optar a diferents premis.

3.68/5 (38)

Si us plau, valora l’experiència