Viu lo riu

Mira fixament el corrent de l’aigua: puja o baixa? El suau onatge del riu, juntament amb el seu color verd blavós tan característic i el cant dels ocells, t’hipnotitzaran, deixant-te en un estat de calma que mai abans hauràs experimentat. Després de 930 km, el riu Ebre arriba al seu tram final, passant per Deltebre. Navegar pel riu és una de les experiències que has de viure quan vinguis a Deltebre. Recorreguts guiats, sortides en caiac… A través del riu arribaràs a indrets d’especial interès, com ara la mateixa desembocadura, l’Illa de Gràcia, la Gola de Migjorn, l’Illa de Sant Antoni, l’Illa de Buda i Sapinya, però tingues en compte que són zones d’accés restringit, pel que no es pot desembarcar en ells.

VIU LO RIUCREUERS TURÍSTICS

Des de grans embarcacions a llanxes ràpides realitzen trajectes per tot el tram final navegable del riu Ebre. Es tracta d’una activitat lúdica que et permetrà estar molt a prop de zones de gran interès natural, com ara la desembocadura, l’Illa de Buda o l’Illa de Sant Antoni. I si puges en un vaixell-restaurant, podràs degustar la cuina local alhora que gaudeixes d’un agradable passeig pel riu. Més informació.

asterisc_okPASSEIG EN BARCA

Un dels principals atractius naturals de Deltebre és el riu Ebre. T’imagines poder tripular la teva pròpia barca? Poder passejar sobre un riu tan ple de vida? Ara ja ho pots fer! Només cal que lloguis una embarcació. Per passejar amb una petita barca turística no és necessari que tinguis un permís o carnet especial, però sí que és important que segueixis totes les indicacions que les mateixes empreses et donaran. Recorda que riu, mar o terra, un entorn privilegiat t’obre les seves portes; ajuda’ns a preservar-lo! Més informació.

asterisc_okSORTIDA NOCTURNA EN CAIAC

T’atreveixes a endinsar-te al riu Ebre de nit i només guiat pel reflex de la Lluna plena sobre l’aigua? Li diuen “la nit màgica”, i no és per a menys, ja que és aquesta la sensació que experimentaràs si decideixes emprendre aquesta expedició aquàtica. S’organitzen diverses rutes en la temporada de juny a setembre. Només necessites un caiac (si no en tens, el pots llogar) per recórrer tranquil·lament l’últim tram de l’Ebre. En finalitzar la ruta, t’espera un sopar just a sobre de l’antic transbordador, que servia per unir les dues ribes abans de la construcció del pont Lo Passador. Més informació.

asterisc_okVIA BLAVA – LA RUTA DE L’ARRÒS

En comptes de baixar el riu, remunta’l! Navegació des de la desembocadura de l’Ebre fins a les poblacions riu amunt. Podràs visitar alguns dels actius turístics més destacats de les Terres de l’Ebre. Més informació.

asterisc_okLLAGUT CATALÀ

Cada any, Deltebre acull una de les regates emmarcades dins de la Lliga Catalana de Llagut Català, on acudeixen tots els equips del territori català. Deltebre compta amb un equip local de vogadors, Rem Xino-Xano. El llagut català és una embarcació que va néixer a les Terres de l’Ebre com a eina de pesca al Delta.

4/5 (1)

Si us plau, valora l’experiència